Höstmys




När sommaren är över och semestern är slut är det lätt att bli deppig. Det är kallt ute och det regnar mycket.
Man har inget att se fram emot och alla dessa gråa dagar får än att vilja sova hur länge som helst.
Förra hösten hade jag mycket att se fram emot, Jul och nyår i Paris och thailand i februari. Denna hösten känns inte lika positiv, ingen resa planerad och arbetslös en (gud vet hur länge)  tid framöver. Men jag ska inte hänga läpp för det.
Det finns dem människorna som har det mycket värre. Jag har ialla fall en familj och tak över huvudet. (knacka)


Men det behöver inte behöver inte bara vara deppigt och tråkigt, hösten och vintern kan vara hur mysigt som helst.

Tänd härliga doftljus i hela rummet, ta på dig mys kläder och läs en bok,tidning under en filt. Koka en kopp te.

Bjud hem dina tjejkompisar /killen på "film-ätar" kväll. Gå till affären och köp allt gott du bara hittar(inget nyttigt)
Hyr en bra film eller se någon samlingsbox, ät som en gris och sluta oroa dig för din vikt(för en dag ial) haha!

Klä upp dig i något fint, gå och se en bra bio film. Bra sätt att vara uppklädd men ändå inte behöva gå ute mycket och frysa.  Ta på dig den där kappan eller jackan som egentligen är alldeles för kall i vinter;)

Samla dina tjejkompisar och fram me "bag in a box" vin och se sex in the city filmen, en sån kväll kan inte gå fel.

Laga en fin middag med någon smarig efterrätt med levande ljus till din älskling. Eller varför inte till en kompis som du tycker förtjänar det. Laga han/hennes favorit rätt eller bakelse.

Samla ett gäng kompisar. Bränn det senaste party låtarna och ha stans förfest. På med vinterjackorna och vantarna, (var snygg under jackan istället)och ta vagnen till stan. Då kan ingen dra den typiska ursäkten " det är inte kul att festa på vintern, man fryser ihjäl när man väntar i kön) Sluta rök så slipper man dessutom gå ut från klubben när man väl kommit in.

Ha en  julshopping dag med kompisarna. Träffas tidigt och ät frukost tillsmans på något mysigt cafe. Drick stor varm choklad med massa grädde o marshmallows och nån görig baguette- då blir du laddad med energi för att orka en hel dag med massa shopping :)

Spa kväll med manikyr, pedikyr och ansiktmask. Gör en god sallad och skvallra med dina vänner.

Gå ut på någon mysig restaurang, beställ in flera små plock rätter (tapas) och dela med ditt sällskap.
Taras eller el corazon är två jätte mysiga restauranger med mycket bra mat.

Packa ner dina gamla skridskor och åk till Liseberg. Hur fint som helst på Julen. Beställ en take away kaffe ele varm choklad och promenera genom parken.

Gå till frisören och byt färg eller frisyr. Ta en magic tan dusch och känn dig som en ny fräsch människa i vinter mörkret. Man känner sig lätt som en grå blek mus när semester brännan och solblekta håret försvunnit.

Köp värsta nyårs klänningen även om du inte ska göra något speciellt. Gör det för din egna skull- Fixa dig som om du skulle på världens fest.






Jag sitter här och bloggar med en kopp varm choklad. Jag har tänt ett  choklad doftljus från Ikea som luktar sååå gott, hela rummet luktar kladdkaka. Nu ska jag sova, är helt slut. Hoppas jag mår bättre imorn.

Puss och god natt//








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0